• United Power Headquarters
  • United Power Headquarters
  • United Power Headquarters
  • United Power Headquarters
  • United Power

    Brighton, Colorado

    As a cooperative providing electric service to residential and commercial facilities along Colorado’s northern front range, United Power wanted to make a statement about the importance of energy conservation with its new headquarters. The complex includes a 40,000 SF office building and 50,000 SF warehouse/vehicle maintenance facility featuring efficient lighting, heating, and cooling systems. A geothermal heat pump system, comprised of 80 ground loops and 35 heat pumps, utilizes the earth’s relatively constant temperature to efficiently heat and cool the facilities. A direct evaporative cooling system in the warehouse, combined with energy recovery ventilators in the vehicle maintenance and office facilities, efficiently introduce plenty of fresh air into the buildings. Bringing natural daylight into the facilities was also a design priority. This was achieved, in part, by adding a clerestory of windows on the second floor of the office building and by installing 35 solar tubes in the warehouse/maintenance building.
    Photo credit: Steve Hornaday – Heery International
 

United Power Headquarters

United Power

Brighton, Colorado

As a cooperative providing electric service to residential and commercial facilities along Colorado’s northern front range, United Power wanted to make a statement about the importance of energy conservation with its new headquarters. The complex includes a 40,000 SF office building and 50,000 SF warehouse/vehicle maintenance facility featuring efficient lighting, heating, and cooling systems. A geothermal heat pump system, comprised of 80 ground loops and 35 heat pumps, utilizes the earth’s relatively constant temperature to efficiently heat and cool the facilities. A direct evaporative cooling system in the warehouse, combined with energy recovery ventilators in the vehicle maintenance and office facilities, efficiently introduce plenty of fresh air into the buildings. Bringing natural daylight into the facilities was also a design priority. This was achieved, in part, by adding a clerestory of windows on the second floor of the office building and by installing 35 solar tubes in the warehouse/maintenance building.

Photo credit: Steve Hornaday – Heery International